Водещи новини

Декларация.Задачите на деня изискват консолидация

До
Др. Сергей Станишев,
Председател на
Българска социалистическа партия
До
Др. Георги Първанов
Движение АБВ

                                                                    Д Е К Л А Р А Ц И Я
                                        От делегатите на Общинска партийна конференция
                                                          Панагюрище, януари 2014 година

Уважаеми другари,
Обръщаме се към вас с общоприетото в БСП обръщение „Другарю“, защото безкрайно ви уважаваме и ви чувстваме като едни от нас.
С настоящата декларация заявяваме нашата подкрепа за легитимното ръководство на партията, защото смятаме, че нашата партия има достатъчно форми, където могат да се обсъждат и решават  въпроси и дори разногласия.
Ние, панагюрските социалисти, също имаме своите забележки и критики към това ръководство, които сме изразявали и ще продължим да изразяваме при повод в рамките на вътрешно-партийните форуми.
Днес обаче имаме най-малко две сериозни причини за подкрепа на това ръководство:
      Предстоящите избори за Европарламент;
      Необходимостта от стабилност в държавата и подкрепа на Правителството.
Уважаеми др.Първанов,
        Вътрешно-партийните битки в момента не са нужни и ние не ги желаем. Дори причините за това да са основателни, дори да са аргументирани  с добри намерения, у нас – редовите социалисти, те оставят горчивия привкус за лични амбиции. Представянето на алтернативна партийна листа в предстоящите избори за Европарламент разколебава не само нас и нашите симпатизанти. Вярвайте ни, ние – панагюрските социалисти, сме изстрадали тази формула, която в недалечно минало ни постави пред дилемата да избираме между партията и личността на авторитетен партиен  функционер, какъвто сте Вие в момента. Нека Ви припомним:
През 2001 год. панагюрската организация се противопостави на подхода на подреждане на листите за 39 Народно събрание и издигна своя кандидатура  като независима в лицето на др.Петър Башикаров.
На заседание на Висшия партиен съвет, като председател на партията тогава, Вие не приехте аргументите ни и осъдихте поведението ни като “сепаратистко“. Нещо повече – поставен беше въпросът за изключване на определени партийни и разформироване на организацията ни. Резултатът от това противоборство беше предизвестен – загубен един мандат  за партията и разочарование на социалистите и симпатизантите на БСП в Панагюрска община.
По-късно Общинската партийна организация  мобилизира целия си ресурс в подкрепа на президентската Ви кандидатура и успя да реализира най-висок процент на подкрепа в избирателния ни район.
Успяхме, защото бяхме единни!
Др.Първанов,
Какво се промени и защо лично Вие тогава определихте нашето поведение като „сепаратистко“, а днес приемате за нормално реденето на две партийни листи и привиждате в тези си действия разширение, а не разцепление на БСП? Не мислите ли, че това поставя под съмнение и подлага на сериозен риск успехът на лявото и в Европейския парламент.
Вие сте нашият успешен президент  в два мандата. Във Ваше лице винаги сме виждали зрелия и мъдър политик и държавник.
Надяваме се и сега да проявите мъдрост и далновидност!
 Другари,
Уверяваме ви, че битката, която започнахте помежду си и която излезе извън рамките на добрия тон, не вещае нищо добро. Силно се надяваме, че авторитети като вас ще потърсят общ език и ще намерят верния отговор за излизане от нежеланата за партията и всички нас ситуация.  Не ни поставяйте отново пред избор за кауза и личности, които стоят зад нея!
ЗАДАЧИТЕ НА ДЕНЯ ИЗИСКВАТ КОНСОЛИДАЦИЯ!
Панагюрище 
23 януари, 2014 год. 

Платена публикация

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.