неделя , 28 април 2024

Повече пари за детско здравеопазване

Ръст в сферата на здравеопазването оповести бюджетният експерт в Община Панагюрище Надя Дашева по време на общественото обсъждане на финансовата рамка  за 2014 година.

От 481 014 лева през 2013 година парите за тази година скачали на 523 105 лева. Дашева обясни, че за пръв път се въвежда стандарт за здравеопазването, включващ здравни грижи в яслите, медицинския персонал в училищата, издръжката на здравния медиатор, чиято заплата за цялата година  ще е 5 140 лева. Завишението в здравеопазването е на база броя на учениците и децата във всяка община. Пак на база техния брой се определя и част от държавната субсидия за образователната сфера във всяка община. Надя Дашева съобщи, че в Община Панагюрище за образованието парите са 5 319 866 лева за миналата година и 5 222 964 лева за 2014 година. Разликата, въпреки завишения държавен стандарт за издръжката на дете, идвала от по-големите преходни остатъци от 2012 год., уточни Дашева.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.