събота , 27 април 2024

Тежко партийно нарушение

„Вие добре знаете, че още Димитър Благоев беше казал как две-трети от нещата, случващи се в България, са функция случващото се около нас„,

е припомнил днес на съпартийците си председателят на БСП Сергей Станишев на продължаващото и в момента национално съвещание в Пловдив. В него участва и председателят на структурата на БСП в община Панагюрище Станимир Велчев. В речта си Сергей Станишев е загатнал, че от представянето на левицата и в частност на БСП на изборите за Европейски парламент през май в голяма степен ще зависи отношението на Брюксел към кабинета Орешарски.
„Европейските избори ще имат огромно значение в последващото структуриране на Европейския парламент и Европейската комисия, избора на техни председатели и т.н. Имаме всички реални шансове в тази битка социалистите да надделеят“, казал Станишев, цитиран от news.bg
„Калфин направи тежка политическа грешка, а решението му беше глупаво“, заяви
л Сергей Станишев по повод паралелния списък с кандидати за леви депутати, който готви движението АБВ на президента /2002-2012 г./ Георги Първанов. Председателят на БСП определил катотежко партийно нарушение“ изразеното намерение на някои първични партийни организации да работят за листата на АБВ.
Когато движението бе създадено, за панагюрския  общински  вестник „Оборище“ Станимир Велчев официално изрази мнение, че не приема подобно действие. Други активни членове на панагюрската партийна организация обаче не застанаха твърдо против Първанов. Въпреки това, малко преди началото на предизборната кампания за местна власт през есента на 2011 година, общинската структура на БСП не е била удовлетворена от неофициално огласената си среща с ръководителя на вътрешнопартийната фракция.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.