Съветниците стават по-учтиви, приемат и устни становища

По време на редовните си заседания, общинските съветници ще се обръщат един към друг с „госпожо” и „господине” – това предвижда една от промените в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация.

Председателят на ОбС Веселина Зумпалова-Ралчева снощи уточни пред колегите си, че понякога след третия час на дадено заседание, преминават на „Томи, Надето…” и е получила забележки за това.
Друга промяна, която се предлага да залегне в документа е възможността за приемане на устно становище по дадена преписка от кмета или двама му заместници. Предложението е на Томи Наплатанов от ГЕРБ, като колегите му от комисията по местно самоуправление и законност и почти всички председатели на комисии в ОбС записаха това да може да се случва, но след подписване на протокола от съответното заседание и дословното описание на съответното становище. До момента по правилник становищата от Общинска администрация трябва да са писмени, в противен случай комисиите на ОбС могат и да не разглеждат дадения въпрос.
Очаква се обновеният Правилник да се гласува на първата за годината сесия на ситипарламента, която засега се очертава да е на 30 януари.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.