Такса битови отпадъци ще се определя по нова методика

До 30 юни 2014 г. Министерски съвет, съвместно с Националното сдружение на общините в Р България, трябва да разработи Методика за изготвяне на план-сметката с необходимите разходи за дейностите и за видовете основи, които служат за определяне размера на таксата „битови отпадъци”.

Предложението им ще бъде внесено в Народното събрание като проект за изменение съответни членове от Закона за местните данъци и такси.
Съгласно последното изменение на Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ) от 1 януари 2015 г., когато не може да се установи количеството на битовите отпадъци, размерът на такса битови отпадъци се определя в левове на ползвател или пропорционално върху основа, определена от ОбС, която не може да бъде данъчната оценка на недвижимите имоти, тяхната балансова стойност или пазарната им цена.
От НСОРБ ще очакват предложения за общински експерти, притежаващи специфичен опит, който може да способства за генериране на различни идеи и подходи при разработване на новата Методика за определяне на ТБО. Предложенията ще бъдат приемани до 15 януари (сряда).

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.