Искат разрешение за допълнителни разходи по ВиК-проекта

Този понеделник ще има среща в Министерството на околната среда и водите, на която Общината ще поиска разрешение за допълнителни допустими разходи по интегрирания ВиК проект.

Това обясни снощи кметът на община Панагюрище Никола Белишки по време на общественото обсъждане на Бюджет `2014. Градоначалникът изрази съмнение, че ще бъде получено разрешение, но акцентира, че има критични участъци в града, които ако не бъдат ремонтирани, ще се обезсмисли извършената работа по съседните на тях.
Повод за думите на Белишки бе изказване на живеещия на ул. „Крайчо Самоходов” Георги Богданов, който разказа, че там е заложена подмяна само на канализация. В същото време водоподаването е проблемно – установени са десетки аварии. Улицата ни е 126 метра и подмяната на водопровода би струвала около 10 000 лева, уточни още Богданов. Кметът заяви, че е запознат с проблема и е планирано да бъде разрешен.
От началото на проекта до момента, от фирмата-изпълнител на проекта за ВиК-мрежата в Панагюрище са подменили за собствена сметка над 1600 метра водопровод, допълни кметът. Не за пръв път Белишки изтъкна, че в прединвестиционният проект през 2009-2010 година има странни технически предложения, които сега налагат допълнителните ремонтни дейности.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.