четвъртък , 9 май 2024

Окъпаха бабите в с. Попинци

С песен започна и с хоро завърши официалното честване на Бабинден днес в читалище „Искра” в с. Попинци.

Шестгодишната Моника Терзийска, подпомогната от майка си Лушка, ритуално изми ръцете на баба си и над десетина други възрастни жени, сяка от които се радва на поне по 3 внука, а някои доори и на по 2-3 правнука. Всички баби пожелаха на Моника и майка й да ги стигат по години и да ги  задминат по брой внуци и правнуци. Сред най-възрастните жени бяха Гена Мутафчиева и Златка Вихрогонова – и двете самодейки от по близо 60 години. Секретарят на читалището Донка Шопова подари на всички кърпи и сапуни от името на читалищното настоятелство. Празникът продължи в неформална обстановка, където, освен на компанията си, неостаряващите духом дами се радваха и на вкусно приготвените пити, баници и сладкиши.
От Регионалната здравна инспекция в Пазарджик споделиха, че също са отбелязали Бабинден – 23 жени са празнували, а на тяхната обич и подкрепа разчитали 36 дечица и техните майки и бащи.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.