понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Над 100 000 лева е бюджетът за с. Попинци

Обществено обсъждане на бюджета в най-голямото кметство в Община Панагюрище – в село Попинци, се проведе днес.

Присъствалите двадесетина души разбраха от главния експерт по бюджета в Общинска администрация Надя Дашева, че финансовата рамка за селото за 2014 година е 106 880 лева. Кметът на общината Никола Белишки уточни, че, във връзка с новоприети законови промени през настоящата година, ще има още едно обсъждане на бюджет и то ще е през ноември, когато вече ще се дебатира рамката на финансите за 2015 година.
Градоначалникът акцентира, че, въпреки свитият почти наполовина в сравнение с 2013 година списък на капиталовите разходи, средствата за селата ще се запазят. За благоустрояване в Попинци са предвидени 34 000 лева. Запазва се и размерът на парите за текущ ремонт – 10 000 лева. От общинското ръководство призоваха за по-голяма събираемост на местните данъци и такси, за да има възможност и за удовлетворяване на исканията на хората за повече съдове за смет и по-често сметоизвозване, както и за  повече зеленина в селото. Белишки призова съдовете за смет да се ползват по предназначение, а за естествените торови отпадъци обеща да се помисли къде да бъде отделено специално място. С добра организация ще се опитаме в края на тази или началото на следващата година да извозваме сметта три пъти месечно, ангажира се още кметът. Бяха отправени благодарности за нормализиране на водоподаването във високи части на селото, където от лятото до момента не били имали имали сериозни проблеми.
На срещата в попинското читалище „Искра” присъстваха и двамата зам.-кметове Георги Павлов и Галина Матанова.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.