събота , 20 април 2024

Десетки хиляди разглеждат съкровищата

Десетки хиляди столичани и гости на София и в момента прииждат към Националния исторически музей /НИМ/, за да видят тракийското злато на България, завърнало се отново у дома – в зала №2 на музея. Безценните съкровища,

спечелили наскоро сърцата и превзели душите на Русия, гостувайки в Москва, привличат с великолепието си дори и онези ценители на древното изкуство по нашите земи, които добре ги познават, акцентират още от НИМ.
Вчера, днес и на 30 декември входът на НИМ е свободен и това допълнително умножава интересът към неповторимото културно историческо богатство на българските земи.  
„Интересът към изложбата на съкровищата е логичен и закономерен, но надхвърли дори и нашите очаквания“, заявил директорът на НИМ проф. Божидар Димитров. „Доволни сме, че донесохме радост на хиляди хора в празничните дни“.
Мнозина от дошлите до НИМ, за да видят Панагюрското съкровище и другите съкровища на древна България, се възползват от случая да разгледат и останалата прекрасна част от експозицията на музея.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.