понеделник , 6 май 2024

Нова наредба ще показва бюджетната перспектива пред Общината

С приемането на Закона за публичните финанси, който ще влезе в сила от 1 януари 2014 година се отменя Законът за общинските бюджети. Това налага отмяната на прилаганата до момента Наредба за условията и реда за съставяне, изпълнение и отчитане на общинския бюджет на Община Панагюрище и

приемането на нова наредба в изпълнение на разпоредбата на чл. 82, ал. 1 от Закона за публичните финанси, с която да бъде съобразена подзаконовата нормативна уредба с нормативен акт от по-висока степен. Това са част от публикуваните в сайта на Община Панагюрище мотиви за създаването на новия документ.
Целта на норматива ще е съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности на Община Панагюрище, в съответствие с изискванията на Закона за публичните финанси, както и въвеждането на многогодишна бюджетна перспектива, основана на многогодишно фискално планиране, допълнително засилване на взаимодействието между законодателната, изпълнителната, съдебната власт и община Панагюрище за провеждане на благоразумна фискална политика. С наредбата се предлагат стъпки за повишаване на бюджетната прозрачност и публичност с оглед разширяване на възможностите за участие на обществеността в обсъждането на провежданата политика на община Панагюрище, като се създават предпоставки за увеличаване на достъпа до бюджетна информация, както и за подобряване на нейното качество и обхват.
Проектът на Наредбата е публикуван на  http://www.panagyurishte.org//images/obs/sustavjane_bdj.pdf, като 14-дневния срок, в който могат да се правят предложения и се представят становища, все още не е изтекъл.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.