понеделник , 6 май 2024

Изготвиха условията за управление на „Пазари и паркинги”

Запознавайки се с резултатите от процедурата за публичен подбор за избор на управител на общинското търговско дружество „Пазари и паркинги”, на вчерашното си заседание комисията по бюджет и икономика на общината към Общинския съвет подготви проекта за решение, който ще бъде представен за гласуване на 12 декември на заседание на ситипарламента.

Комисията, провела подбора, бе представила оценките си, които са по шестобалната система. От тях стана ясно, че сборната оценка от бизнес програмата и интервюто на кандидата за управител – Соня Калпакова, са по-високи от тези на досегашният шеф Никола Деянов.
Съветниците от икономическата комисия ще предложат утре на колегите си първо Деянов да бъде освободен и след това Калпакова да бъде избрана за управител, а кметът на общината да бъде упълномощен да подпише договора с нея. Той ще е при няколко условия:мандат – 3 години, размер на месечното възнаграждение – 2,5 минимални работни заплати за страната, размер на гаранцията – две месечни възнаграждения, годишен отпуск – 20 дни, бизнес задача – 15% от нетните приходи за всяка от трите години на управление. При неизпълнение на бизнес задачата се предвижда прилагането на чл.42, ал.4 от Наредбата за реда за учредяване на общински търговски дружества и упражняване правата на собственост на общината в търговските дружества: При неизпълнение на бизнес-задачата и отрицателни финансови резултати за повече от две поредни тримесечия, Общински съвет – Панагюрище взема решение за налагане на материални санкции на съответния орган на управление или контрол в размер не по–малък от две месечни възнаграждения.”

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.