понеделник , 6 май 2024

Дават мандат на кмета за гласуване в „Асарел Панагюрище Здраве”

Дори и да вземете тази вечер решение, без такова от Общинския съвет, не мога да гласувам тази вечер на Общото събрание на „Асарел Панагюрище Здраве”, обясни пред общинските съветници от комисията по бюджет и икономика на общината кметът Никола Белишки малко след 17 часа вчера. Градоначалникът уточни, че след даване мандат от ситипарламента ще представи официално волята на Общината на следващо Общо събрание.

Няколко бяха решенията на икономическата комисия, взети единодушно, които ще бъдат предложени за гласуване утре от всички местни народни избраници. Първото е даване съгласие за участие на „Асарел Панагюрище Здраве” (където делът на Общината към момента е около 35%) в приватизацията на МБАЛ „Събо Николов” Панагюрище. Очаква се градското народно събрание да даде съгласието си за извършване на допълнителни парични вноски от съдружниците в „Асарел Панагюрище Здраве” в размер, не по-голям от 4 000 000 лева, като Община Панагюрище няма да участва с допълнителна парична вноска. Съветниците вероятно ще одобрят и приемането на нови 78 съдружници в дружеството, които ще участват с парични вноски. Това ще изисква увеличаване капитала на дружеството от 961 000 лева на 1 022 000 лева чрез записване на нови 603 дяла, всеки на стойност от 100 лева, внесени от новоприетите съдружници. Предлага се Общинският съвет да се съгласи и с изменение на дружествения договор – заради приемането на нови членове и увеличаването на капитала на дружеството.
Във връзка с обявеното в Държавен вестник решение на Общинския съвет за минимална конкурсна цена за продажба на 40 090 бр. дружествени дялове да е не по-ниска от 3 351 139 лв., на комисията вчера бе коментирано, че ще е необходимо и друго увеличение на капитала на „Асарел Панагюрище Здраве”, защото наличните към момента средства не са достатъчни за участие в приватизацията на панагюрската болница.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.