Водещи новини

Остават 14 дни до Рождество Христово

Добър начин да помогнем на децата да броят оставащите дни до празниците, както и да им създадем още повече настроение, е да изработим коледен календар. Това е задача, която трябва да свършим сами и без помощта му, за да не провалим изненадата.

Календарът може да отброява 24 или 31 дена (зависи дали искаме да стигне до Коледа или до Нова година). Може да е календар с дейности – всеки ден нещо за вършене заедно с децата, да бъде с дребни изненади – всеки ден нова, или да е съчетание между двете.
Някои идеи за такъв календар:
От ролки за тоалетна хартия вземете твърдата част в средата. Сложете подаръчето или заниманието за деня вътре, увийте в празнична хартия и вържете с панделки в двата края – да заприлича на бонбон. Можете да подредите като пирамида (ако опаковъчната хартия е зелена, а панделките – червени, ще прилича на елха) или да окачите на панделки заедно на кука на тавана – детето да си избира по едно всеки ден и да отваря; когато свършат – дошъл е празничният ден! Няма нужда да изразходвате по спешност 24 или 31 рула тоалетна хартия, впрочем – можете да избутате картонът в средата, за да го ползвате. После рулото ще е по-меко при окачване, но какво пък.
На същият принцип можете да направите опаковани в хартия с празнични мотиви пластмасови чаши – 0,200 или 0,500 мл., в които да сложите изненадата или заниманието. Самите подаръчета могат да бъдат сред изброените тук – малки животни-играчки, флакон сапунени мехурчета, гривна, колие, пръстен и други подобни детски бижута, пастели, тебешири, флумастери, светещи звезди (с които после да декорирате къщата), детски татуировки, магнитни буквички, “скъпоценен” камък, единични дрешки за кукла, шарени закачливи чорапки, светлоотразители за чанти и дрехи, ключодържател, ластичета за коса, пяна за баня, интересен сапун, детско списание, малка количка, мини пъзел, книжка за оцветяване, детски печати, интересен балон, шаблони за рисуване, пастели/цветни моливи/флумастери, касета/диск с детска музика, дребни лакомства (желирани бонбони, малка вафличка и пр.), плод – портокал, мандарина, банан и др.
Източник: http://missby.wordpress.com

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.