понеделник , 6 май 2024

Обсъждаха Интегрирания план за градско развитие

Предстоящото приемане на финален вариант на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие разгледаха тази вечер всички седем съветници от комисията по териториално и селищно устройство.

Повторното гласуване на документа, който е от 448 страници, се налага заради поискани от ресорното министерство – на регионалното развитие, допълнения. Поставените въпроси били свързани с ремонти на уличните мрежи – дали се предвиждат мерки за изграждане на подземна инфраструктура, газификация, как е осъществено гражданското участие в подготовката на Плана. Цитирани бяха проекти, които не в съответствие с изискванията на документа. Зам.-кметът Георги Павлов обеща да предостави утре отговорите до министерството, откъдето след като са ги получили дават зелена светлина на Плана и изискват повторното му приемане от местния законодателен орган до 16 декември. Това е първа точка в предварителния дневен ред на старейшините на заседанието им за 12 декември.
От комисия ТСУ приеха Плана, но настояха да се запознаят и с отговора до министерството. Утре вероятно допълнителни разяснения ще дадат проектантите от „Инвестиционно проектиране”, изготвили един от основните документи на местната власт за следващия програмен период в ЕС – 2014-2020 година.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.