Отчетоха 88 доброволци и над 1500 членове в БЧК

1522 са членовете на Българския червен кръст в общината към момента, бе посочено в годишния отчет на организацията, представен вчера.

Броят на симпатизантите през 2013 година е продължил да се увеличава, а общия брой на доброволците е 88, които участват в трапезариите за деца и възрастни, и в обществена трапезария, в която организацията е партньор. Положеният доброволен труд за тази дейности е 264 часа.
Червенокръстците подпомагат инвалиди, деца в неравностойно положение, деца от социално-слаби семейства, възрастни и лежащо болни хора. С помощта на представител на местния бизнес ще продължи да работи и през новия зимен сезон трапезарията за скитащи и бездомни хора. Отчетено бе и участието на доброволците в раздаването на интервенционните запаси на Европейския съюз за социално слаби – 1005 души в общината.
Достойно място бе отделено на дейността на младежката организация на БЧК, която към момента има 28 доброволци. Изброени бяха акции на младите ентусиасти като фондонабирателните „Цветница” и „Великден” пред двете панагюрски църкви, събрали над 2000 лева, двете акции „Спорт срещу дрога”.
Финалните думи на отчета бяха „Убедени сме, че всички ние ще търсим нови форми и подходи в бъдещата си работа за подобряване на дейността си, което сме го доказвали до момента със своето милосърдие и взаимопомощ. Работата ни и за в бъдеще ще е продиктувана от чувства за хуманност към нуждаещите се и вяра в утрешния ден.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.