ДЦДУ „Дъга” празнува шестия си рожден ден

Днес децата и екипът от Дневен център за деца с увреждания „Дъга” отбелязаха своя шести рожден ден.

Трети декември за тях е троен празник, защото отбелязват и Международния ден на хората в неравностойно положение и дават старт на коледния базар „Коледна Дъга”. Засега базарът ще е на територията на Центъра, а от 16 до 20 декември ще е разположен в Туристическия информационен център и ще е съвместен с ЦОП „Зора”.
Директорът на „Дъга” Лилия Петришка обясни, че празненството се е осъществило с помощта на Пенчо Йонков, чиято фирма кетърингово храни децата, Лайънс клуб Панагюрище. Гостуваща актриса накара всички да се усмихнат и развихрят неудържимо въображението си.
На днешния ден през 2007 година първите деца прекрачиха прага на „Дъга”, припомни Петришка. Центърът бе създаден по програма ФАР и в него се разработват и предлагат комплекс от социални, образователни и медицински услуги за деца с увреждания, съобразени с техните специфични потребности.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.