Декларации за сметта се подават до понеделник – 2 декември

Във връзка с решение на Общински съвет – Панагюрище, взето на 28.11.2013 година, за определяне на таксата за битови отпадъци, напомняме на жителите на Панагюрище, че размерът на таксата бе увеличен с 0.7 промила. За ползване на кофа тип „Мева“ – 110 литра увеличението е от 240 лева на 480 лева.

Срокът за подаване на декларация за избор на заплащане на таксата за 2013 година на база съд – кофа или контейнер, е 2 декември 2013 /понеделник/. Това акцентува председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева на редовната си месечна пресконференция, дадена на 29 ноември. Тя уточни, че увеличението на налога за боклук е в резултат на повишената държавна такса, която общините трябва да превеждат на държавната хазна съгласно Закона за отпадъците.
Първият сред равни съобщи, че подаданите до петък декларации за избор на плащане на сметта чрез кофа са 85.
Веселина Зумпалова-Ралчева изтъкна причината, поради която на заседанието на Общинския съвет на 28 ноември е гласувала „въздържал се” за взетото на ръба решение за такса смет. „Не виждам промяна в поведението по линия на събираемостта… Могат да се предприемат много дейности в тази посока и позицията ми по нея е последователна, независимо кой управлява общината – БСП или ГЕРБ, защото става дума за справедливо понасяне на тежестите”, каза тя. И уточни, че към преписката с предложението на общинското ръководство за увеличение на налога за смет не е имало никакъв анализ и мотиви.
Въпреки че са били поканени представители на всички политически групи да се включат в редовната пресконференция на председателя на Общинския съвет, нито един от тях не присъства. 

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.