неделя , 28 април 2024

20-годишната Мария се нуждае от помощта ни

На своето Коледно чудо се надява и 20-годишната Мария Даракчиева от Пещера. Момичето се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек. Операцията трябва да бъде извършена в чужбина.

В България Мария вече е претърпяла неуспешна трансплантация. Донор на момичето става нейната майка. С неуспеха на операцията шансовете за нова интервенция у нас намаляват. Момичето остава списъка на чакащите, но практиката показва, че в България трудно се стига до получаване на орган. Това насочва семейството към възможностите за операция в чужбина. В Европа обаче трансплантацията ще струва между 90 000 и 120 000 евро. Сумата е непосилна за семейството на Мария. Те вече плащат много за лечението на момичето в момента.
След началото на публичната кампания за събиране на средства по дарителските сметки и в разположените благотворителни кутии из цяла Пещера вече са събрани малко над 20 000 лева.
Знаем колко е трудно на всички днес, но, ако имате възможност, помогнете и Вие! Това апелират колеги журналисти от Пещера.
Банковите сметки на името на 20-годишната Мария са:
BG19 UNCR 7000 1521 0003 71 – в евро – клон 381 
BG15 UNCR 7000 1521 0004 43 – в лева – клон 381 
BIC UNCRBGSF

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.