събота , 20 април 2024

Дриновци продължават напред в конкурс на няколко министерства

Ученици от ІV в клас в ОУ „Проф. Марин Дринов” под ръководството на помощник-директора Богдана Иванова-Шишкова, са допуснати до участие във втора фаза на националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – живот без тютюн 6”.

От Министерство на здравеопазването съобщиха, че в организирания от тях и просветното, спортното и културното министерства допуснатите напред в инициативата проекти са 43. През настоящата година по покана на здравното ведомство, като партньор се включва и Представителството на Европейската комисия в България.
Проектът на дриновци е под мотото „Моят свят без тютюнев дим“. Основната идея е да се мотивират учениците да осъзнаят ползите от среда, свободна от тютюнев дим и да подтикнат околните към отхвърляне на тютюнопушенето. Чрез организиране и провеждане на разнообразни спортни дейности, здравни беседи, викторини и с помощта на информационни материали, мултимедийни продукти, рисунки, колажи участниците в проекта се надяват да докажат, че животът без тютюнев дим е по-хубав, по-здравословен, по-динамичен.
Едно от най-големите предизвикателства пред четвъртокласници е да повлияят на съучениците си да направят правилния избор в живота си – никога да не посягат към цигарите. Предизвикателство е и привличането на съмишленици на идеята от другите класове, както и популяризирането й сред ученици, родители и общественост. Включването на деца от ОУ „Проф. Марин Дринов” в конкурса не е за пръв път.
От създаването на „Проектът на нашия клас – живот без тютюн” през 2008 година до сега в него са участвали над 15 500 деца от цялата страна от 560 паралелки, от 1 до 12 клас. Тазгодишното шесто издание на конкурса ще продължи до 30 април 2014 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе на 31 май 2014 г. – Световния ден без тютюн.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.