понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

През декември – изложба, музикално-поетичен спектакъл, постановка

Освен събитията, свързани с коледните и новогодишни празници, културният календар на Общината за декември предвижда изложба, музикално-поетичен спектакъл, постановка.

След запалване на елхата на 2 декември в 17.00 часа, от 18.00 часа в понеделник в изложбената зала на Театъра ще бъде открита изложбата „Нека сътворим прекрасни неща”, посветена на 90 години хавлиено производство в град Панагюрище.
Честване на 80 години железопътна линия – Пловдив – Панагюрище ще има на 3 декември от 11:00 часа в камерната зала на Театъра. На следващия ден – 4 декември, от 17:00 ч. в кино „Модерен театър” ще има прожекция на филма „Капитан Филипс”. Музикално-поетичният спектакъл „Ний – стълбата”
по стихове на Христо Смирненски ще може да се гледа на 5 декември от 18 часа в камерната зала. Сценарист и режисьор е Георги Радомиров. Участват: Георги Радомиров, Пепа Филина, Жана Райнова, Андрей Манев, Стефан Рапонджиев.
Постановката на Народен театър „Иван Вазов” „Пет жени в еднакви рокли” от Алън Бол ще е на 10 декември от 19:00 часа в голямата зала на Театъра. Преводът е на Параскева Джукелова, режисьор е Боил Банов.
Участват: София Бобчева, Симона Халачева, Параскева Джукелова, Ева Тепавичарова, Койна Русева, Иван Юруков.
Спектакълът е дар от Ротари клуб и приятели по повод 15 години организирано ротарианско движение в град Панагюрище.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.