Водещи новини

Настаняват дете с увреждания в приемно семейство

На 2 декември предстои да бъде изведено в приемно семейство дете с увреждания, което е настанено в момента в Дома за медико-социални грижи за деца в Пазарджик, съобщиха от Областната администрация.

Това ще е бялата лястовичка за Пазарджик, коментирали участници в работна среща на координаторите по проекти и екипи „Приемна грижа“.
От началото на годината в област Пазарджик в приемни семейства са настанени 68 деца. При 43 деца е предотвратено настаняването в институция и е съдействано детето да остане в семейна среда. 30 деца са настанени в специализираните институции. 110 са утвърдените до момента приемни семейства, като 38 от тях са свободни и при тях не са настанени все още деца.
Социалните работници отчитали факта, че все повече семейства декларират готовност да приемат бебета и малки деца. Те били мотивирани от екипите по „Приемна грижа“ да приемат за отглеждане деца на възраст 0 и повече дни. Дори имало настанено дете в приемно семейство директно от родилен дом, без да преминава през институциите.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.