Водещи новини

Повече пари за младежката безработица в ЕС

Повече пари за борба с огромната младежка безработица в целия Европейски съюз гласува на 20 ноември Европейският парламент в многогодишната финансова рамка /2014-2020/.

Бюджетите за инвестиране в области на политиката, насочени към засилване на икономическия растеж, като научните изследвания („Хоризонт 2020“), програмата за цифровите технологии, малките и средни предприятия (COSME) и образование („Еразъм +“), също се увеличат значително в сравнение с първоначалното предложение на Съвета.                           Парламентът е спечелил подкрепата на страните членки на ЕС за укрепване на Frontex — агенцията на ЕС за управление на външните граници и на Европейска служба за подкрепа в областта на убежището. Европол — агенцията за правоприлагане — също ще бъде подкрепена, за да се справи с новите си задачи срещу киберпрестъпленията.                  Парламентът осигури повече средства за спазване на международните задължения на ЕС в Близкия изток чрез Агенцията на ООН за помощ и организация на работата за палестинските бежанци (англ. UNRWA) с оглед на увеличаването броя на сирийските бежанци.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.