Стотици пред одеждите на св. преп. Параскева-Петка Епиватска

Стотици вярващи днес се покланят пред одеждите на св. преп. Параскева-Петка Епиватска, молейки за благословение. Те бяха донесени от Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай, отслужил Архиерейска св. Литургия тази сутрин в църквата „Свето Въведение Богородично”, по случай храмовия празник и деня на християнското семейство и православната християнска младеж.

 
След края на литургията дядо Николай се обърна към присъстващите и най-вече към децата, които нарече цветята на живота, имащи чисти души като звезди. Към родителите и учителите им, призивът бе да бъдат грижовни към тях и ги възпитават като добри християни. Митрополитът припомни библейският разказ за въвеждането на Св. Богородица в Божия храм, прекръсти се заедно с децата в храма – обяснявайки символа за троичността на Бога.
Негово Високопреосвещенство обясни, че одеждите на св. преп. Параскева-Петка Епиватска са дар от митрополита на Буковина и Молдова митрополит Теофан.
Посещението на дядо Николай ознаменува и честването на 195 години от освещаването на църквата „Свето Въведение Богородично”.
Десетки деца от ЦДГ „Пролет” и ОУ „Проф. Марин Дринов” присъстваха на светата Литургия.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.