понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Ще готвят нова образователна стратегия

В момента не е нужна оптимизация в сферата на образованието, която обхваща училищата, детските градини и Обединения детски комплекс, стана ясно от изказването на зам.-кмета по хуманитарните въпроси Галина Матанова като част от отчета на кметския екип по повод две години от мандата.

На 14 ноември Матанова съобщи, че ще се подготвя и нова стратегия за развитие на образованието. Към момента действащата е с обхват 2008-2015 година.
Модерно, достъпно и качествено образование е основната цел на общинското ръководство. Сферата функционира относително самостоятелно и системата на делегираните бюджети работи добре, обясни още Матанова, допълвайки че известни проблеми има за училищата с под 300 ученици и детските градини под 4 групи. Там се налагало дофинансиране, което от местната власт традиционно отпускат.
Материалната база е добра, неудовлетворително е състоянието на дворните пространства, където ще търсят възможности за създаването на зелени площи, нови спортни площадки, анализира още зам.-кметът. Посочени бяха и програмата за лятната работа с деца, в която се включиха много институции, стартиралата инициатива „Звезден клас”, работещата десегрегационна политика за равномерното разпределяне на деца от различни етноси.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.