четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Ръст на молбите за енергийни помощи

904 са молбите за енергийна помощ от жители на община Панагюрище до края на октомври, съобщиха от дирекция „Социално подпомагане”. Заповеди за отказ са издадени на 98 заявления, а заповедите за одобрение са 687.

Все още има документи, които се обработват. От одобрените молби 667 са за твърдо гориво в пари, 18 в натура и 2 за еленергия.
В община Стрелча, която също се обслужва от панагюрската социална дирекция, 186 молби са получили одобрение от подадени 267, а отказ са получили 53.
Крайният срок за подаване на молби за отпускане на целева помощ за отопление в дирекциите „Социално подпомагане” бе 31 октомври 2013 г., като почти месец е срокът, в който експертите трябва да дадат становището си.
От социалната дирекция уточниха, че подобно на тенденцията в национален мащаб, и в Панагюрище се наблюдава ръст на подадените документи – за миналия отоплителен сезон молбите са били 861.
Най-много са кандидатите в областите Пловдив, Благоевград, Пазарджик, Враца и София. Потребителите ще получат помощта, която е почти 330 лева, на два пъти.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.