Водещи новини

Ученици издигнаха дълъг трикольор на крепостта „Красен”

Вчера по повод Деня на народните будители над 100 възпитаници на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджъмнт и туризъм издигнаха огромно знаме на крепостта „Красен”.

Там те чуха интересна историческа лекция от Георги Абдулов за обитателите на тази територия преди много столетия  похода. Учениците и учителите от Професионалната гимназия, както и още няколко човека, не се поддадоха на мрачното и мъгливо време на Първи ноември и потеглиха от Панагюрище за крепостта, изпълнени с положителни емоции.
Празникът на народните будители вчера в Панагюрище започна с благодарствен молебен в църквата „Св.Въведение Богородично”.
Пред 10-ина души от Общинска администрация, сред които целият кметски екип, отец Атанас Манолов постави акцент в словото си върху тези от предците ни, които са променили мисленето и начина на живот на българина. „Трудно се носи името будител. Аз не смея да кажа, че църквата днес носи в пълнота това име. Но има хора, които с качествата си могат да водят другите напред”, каза свещеникът и обърна внимание, че едно дете трябва да го учим не само на четмо и писмо, а и да бъде личност.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.