четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Приеха правилата за приватизация на болницата

В пълен състав Общинският съвет вчера прие правилата за приватизация на 90% от капитала на Многопрофилна болница за активно лечение „Събо Николов” ЕООД Панагюрище. Цената за придобиване на голяма част от общинското търговско дружество ще е не по-малко от

3 351 139 лева, които ще трябва да бъдат платени в рамките на три месеца от подписване на приватизационния договор. Парите ще трябва да са собствени средства и да са с доказан с декларация произход.
До конкурса няма да се допускат офшорни дружества, такива с просрочени задължения към общината или държавата, лица, обявени в несъстоятелност или които са в производство на несъстоятелност. В документите има изискване на запазване предмета на дейност на болницата, както и запазването на съществуващите към момента отделения – хирургично, по педиатрия, по анестезия и интензивно лечение, по рехабилитация и физикална терапия, по ортопедия и травматология, по образна диагностика, клинична лаборатория, микробиологична лаборатория, лаборатория по клинична патология, по Нервни болести, по кардиология със сектор „Инвазивна кардиология”, вътрешно отделение със сектори „Пулмология”, „Гастроентерология” и „Ендокринология”, по хемодиализа, акушеро-гинекологично отделение.
Средствата от приватизационната сделка се предвижда да постъпят в специален фонд на разпореждане от Общинския съвет и да бъдат използвани за инвестиционни цели в здравеопазването, включително за придобиване на дълготрайни материални активи в лечебните заведения.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.