неделя , 28 април 2024

Медици блокираха за кратко пътя Панагюрище-Пазарджик

За десетина минути, малко след 12.30 часа, днес лекари и медицински сестри и работещи в Многопрофилна болница за активно лечение „Събо Николов” блокираха пътя Панагюрище – Пазарджик, до входа на лечебното заведение. Около 40 медици се солидаризираха с протеста на колегите си от Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов”, обявен за същия час.

Причина за недоволството на медиците са заплатените от здравната каса 80% от заработените от тях средства за септември, както и опасността това да се случва и за следващите три месеца от годината. Представители на болницата обясниха, че като цяло проблем с изплащането на възнагражденията няма, но се трупат дългове към доставчиците, което създава опасност от запориране на сметките им.
Управителят на „Събо Николов” д-р Мая Влайкова обясни, че лечебното заведение е в по-особена ситуация, заради стартиращата приватизация и липсата на коректност от държавата може да е препъни камък за бъдещия приватизатор. В област Пазадржик единствено от панагюрската болница протестирали.
Над 15 водачи на автомобили, камиони и автобуси изчакаха търпеливо протестиращите да освободят шосето, а някои от тях шумно надуха клаксони и вдигайки палец показаха, че одобряват действията им. Медиците споделиха, че акцията им едва ли ще остане единичен случай – в следващите дни ще очакват решенията на Българския лекарски съюз, след което вероятно отново ще изразят организирано своето недоволство.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.