Парашкев Хаджиев бе най-избиран на „Елена Николай”

Макар и малобройна, публиката, присъствала на втория тур на международния конкурс за млади оперни певци „Елена Николай”, провел се днес, оцени по достойнство изпълненията на над 20 таланти. Всички кандидати изпълниха по една ария от опери на Джузепе Верди, една ария по избор, различна от изпълнените на първи тур, и ария или песен от български композитор.

Българските изпълнения като цяло бяха по-кратки от другите две, но затова пък разнообразни. Най-много арии и песни бяха от Парашкев Хаджиев като „Молитвата на Мария”, „Айка”, „Ария на Севина”, „И тази нощ изтича пак”, чуха се изпълнения от Панчо Владигеров – „Песен на Чанг Линг, „Роден край” на Константин Ташев, „Небето е разсърдено Балканът стене” от Александър Йосифов, „Хайдутска песен” и „Луковитски моми” от Добри Христов, „Йовано, Йованке” на Георги Костов.
Днес на панагюрска сцена се видя талантът, който е малка част от хиляди часове на репетиции, обучение и старание. Част от магията бе и пианистът Милен Станев, който акомпанираше на почти всички певци.

Вижте още

Панагюрище е част от турнето на виртуозния цигулар Васко Василев през ноември

Vasko & The Violin е името на предстоящото концертно турне на Васко Василев, което започва през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.