Водещи новини

За едно дете може да сте целия свят

Припомняме, че от 24 до 31 октомврина територията на община Панагюрище се провежда  информационна кампания за популяризиране на услугата „Приемна грижа“ и набиране на кандидати за приемни семейства.

Днес разясняване на процедурата има в селата Попинци, Левски и Елшица. Утре ще бъде в с.Панагюрски колонии, а на 31 октомври в селата Поибрене и Оборище.
Общо 7 са утвърдените професионални приемни семейства до момента по проекта, а в началото на ноември се очаква Комисията по приемна грижа към РДСП – гр. Пазарджик да утвърди още едно. В четири има настанени деца.
            Проектът „И аз имам семейство“ стартира през януари миналата година, като реално дейностите по подаване на заявления от кандидатите започна през  септември 2012 г. Срокът за реализане на дейностите е продължен до  31.05. 2014 г.  
Проектът „И аз имам семейство“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд. Бенефициент на проекта е Агенция за социално подпомагане, а община Панагюрище е партньор. Приоритетна група за настаняване при приемни родители са децата на възраст от 0 до 3 години, както и деца с увреждания.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.