Водещи новини

Благотворителен жест на Панагюрска община за Япония

„… Предоставените от Вас предмети за търга /реплики на легендарните черешови топчета от Панагюрище/ привлякоха интереса на мнозина посетители на туристическото изложение JATA 2013 и допринесоха за повишаването видимостта на страната ни в Япония

като привлекателна туристическа дестинация. Бяхме информирани от JATA, че Вашите сувенири са закупени от жители на префектура Канагава…”
Това пише в благодарственото си писмо Георги Василев – Посланик на България в Япония, до кмета на община Панагюрище Никола Белишки. Поводът е участието на община Панагюрище в благотворителния търг на Японската асоциация на туристическите агенции /JATA/, „провел се през септември т.г. с цел подпомагане възстановяването на засегнатите от бествието от 2011 г. региони в Североизточна Япония”. Посланик Георги Василев е изпратил до кмета Белишки и благодарствено писмо от председателя на JATA, с което се дава отчет за набраната сума от благотворителния търг за възстановяване на региона Тохоку. „Гордеем се, че община Панагюрище също даде своя принос за тази хуманна кауза”, пише в писмото си българският посланик, като заявява, че остава на разположение за идеи и предложения от община Панагюрище за ползотворен обмен с Япония.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.