Крадат декоративни храсти от новите градинки

Преди дни отново нечия ръка е посегнала върху току-що насадените декоративни храсти в градинки из различни места в Панагюрище. Два дни след засаждането проверка е установила, че на места вече има изкоренена зеленина.

Това обяви на пресконференция зам.-кметът на община Панагюрище Георги Павлов в началото на тази седмица. Той призова хората да не посягат върху озеленените площи, защото те се правят в името на всички и за приветливия вид на града ни. Тези, които нямат възможност да си купят, но имат желание да озеленят пространство около домовете си, да  потърсят съдействие от общинското ръководство, което ще намери начин да помогне, каза Павлов.
Миналата година пак имаше посегателство върху току-що насадените цветя в една от градинките пред Минералната баня в града, но камерата бе засякла крадеца и се наложи същият да връща незаконно взетите цветя.
Наскоро декоративни храсти бяха посадени в 5 нови градинки по ул.”Павел Хаджисимеонов” /по пътя за гарата/, а цветните насаждения бяха подновени в градинките в по-централната част на Панагюрище. Зелените площи са един от приоритетите на ръководството на Община Панагюрище, записан още в предизборната програма на кмета Никола Белишки „Азбука на панагюрското управление”.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.