Касови апарати в автобусите до края на годината

До 31 декември беше удължен  срокът за поставяне на фискалниапарати в автобусите.В началото на март превозвачите настояха до края на 2013 година транспортни експерти да участват в обсъжданията на промените в Закона за автомобилните превози,

за да могат да направят изискването за поставяне на фискални апарати работещо. Промени в Закона за автомобилните превози предвиждаха от началото на април 2013 година всички билети за превоз на пътници по междуселищни и международни линии да са издадени от фискално устройство с дистанционна връзка с НАП. Според новите изисквания освен стандартните име и адрес на превозвача, номер на документа и цена, всеки билет, който ще се издава от касов апарат, трябва да съдържа дата и час на пътуване, номер и място на пътника. За неспазилите срока /31 декември/ превозвачи се предвиждат санкции до 10 000 лв.                                     
В края на лятото в някои градове от южното Черноморие в автобусите за междуселищни превози вече бяха въведени в действие касови апарати. Промените в Закона за автомобилните превози  влезе в сила в началото на 2013 г.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.