понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

От РЗИ припомнят срокове за лечебните заведения

От Регионалната здравна инспекция в Пазарджик припомнят на лечебните заведения в областта крайните срокове за подаване на отчетите за дейността им през 2013 година. За лечебните заведения за болнична помощ крайната дата е 30.01.2014 г., а за лечебните заведения за извънболнична помощ и медико – технически и диагностични лаборатории – 10.02.2014 г.

Регистрите на здравната инспекция показват, че към края на август в община Панагюрище са регистрирани 11 индивидуалните практики на лекари за първична медицинска помощ и 15 на дентални лекари, а груповите практики съответно са по една. Регистрираните амбулатории за специализирана медицинска помощ на лекари – индивидуална практика са 9, Медицински център – 1 и Диагностично-консултативен център – 1. В регистъра на РЗИ има и една самостоятелна медицинска лаборатория. Многопрофилните болници за активно лечение в областта са 9, една от които е в Панагюрище – МБАЛ «Събо Николов». Освен тях има още пет болници – специализирани и за долекуване.

Вижте още

Търсене на решение на проблеми, но и желание за доброволчество в приемните дни на кмета

Недоволство от предоставяните през последните години социални услуги на деца с увреждания;  жалби заради липса …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.