четвъртък , 9 май 2024

Шишков и Нешев – световни шампиони по самбо

И двамата шампиони от България на приключилото вчера Световно първенство по самбо за ветерани са част от панагюрската школа, подчерта зам.-главния съдия на състезанието и треньор на панагюрския клуб „Бойни спортове” Иван Нетов. Георги Шишков в категория до 74кг. възрастова група 35-40 години спечелил златото, а Кръстьо Нешев във възрастта 50-55 години, категория до 90кг.

И двамата са провели сериозен тренировъчен процес.
На финала Шишков успял да вземе реванш от казахстанец, от който миналата година загубил най-високата титла в Казабланка. Панагюрецът успял в спортна зала в Бургас да накара над 30-ина панагюрци, дошли да го подкрепят да се гордеят с постижението му. За Нешев успехът е не по-малък, защото преди четири години той е световен шампион, а преди три вицешампион. Нетов подчерта, че примерът, който дава по-възрастният състезател е безспорен, както за всички спортисти, така и за сина му, който върви по неговите стъпки като самбист.
И Нешев, и Шишков завоювали титлите си след три победи. На Световното са участвали състезатели от над 35 страни от цял свят. Българските състезатели са били девет, завоюваните златни отличия само две – на панагюрци.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.