понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Чака се нов идеен проект за язовира до месец

„Дайте малко информация какво става с този язовир!
Какво ще рече нови идейни проекти, когато още през 2009 година „Асарел-Медет” плати, за да може да се проверят проектите и да се приведат  към изискванията на Световната банка…”.

С тези въпроси се обърна към кмета на общината Никола Белишки общинският съветник Марко Мечев на сесията на ситипарламента този четвъртък, 26 септември.
„Миналата седмица беше позакъснялата среща в Министерството на регионалното развитие. Изготвя се идеен проект и до месец трябва да бъде готов. В началото язовирът е бил проектиран само за напояване и тогава водовзмемането е само от горните слоеве”, започна отговора си градоначалникът. Той съобщи, че новият идеен проект се налагал заради
проблем е водоземната кула и типа преливник, защото „този не отговаря на нормите, които са завишени”. Трябвало да се прецени и каква да е пречиствателната станция – едностъпална или двустъпална. „Това опира и до икономически, и до чисто технически моменти”, подчерта кметът и допълни, че не било решено и как ще се припомпва водата, дали един или два да са водопроводите и какви да бъдат те. „Истината е, че в следващите 7 години трябва да разчитаме на маришкия водопровод”, акцентува той. „Даже и да вали дъжд, местните водоизточници не могат да ни помогнат. Когато започне строителството на язовира, веднага се спира един от тях”, заключи Белишки.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.