понеделник , 6 май 2024

Гугъл става на 15 и иска естествен разговор с нас

Днес най-голямата търсачка в World Wide Web отбелязва 15-ия си рожден ден. Вчера dnevnik.bg съобщи, че Google е започнала поетапното активиране на новия алгоритъм на търсачката си.

Той се казва Hummingbird (Колибри) и има за цел значително да подобри ефикасността на търсачката.
Основната функция на Hummingbird се изразява в подбора на резултатите след въвеждане на ключовите думи. Задачата на новия алгоритъм е да се справя с по-дълги и сложни въпроси. Обновлението се смята за най-голямата промяна в интернет търсачката от 2010 г. насам. Hummingbird е започнал да работи още преди около месец, като е и своеобразен подарък за 15-годишнината на компанията.
И макар това да е най-голямата промяна в метода на работа на Google, масовият потребител най-вероятно няма да забележи особена разлика. Това е част от идеята на интернет гиганта. Компанията иска да подобри качеството на подбраните резултати, но без да кара потребителите да променят навиците си на работа.
Крайната цел на Google е „да се провежда естествен разговор между човека и търсачката”. За да се достигне до нея обаче, все още има много работа и компанията не се наема с ориентировъчни срокове, кога ще се доближи до нея.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.