Водещи новини

Вдигнаха водата -1.33 лв. без ДДС за кубик от 1 октомври

Повече от час и половина бе дебатът днес на общинските съветници по предложението на управителя на „ВиК-П” ЕООД инж.Марин Вулев за увеличение цената на водата от 1 октомври 2013 година. В остър спор влязоха Станимир Велчев от БСП, Томи Наплатанов от ГЕРБ и кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

Лавата от напрежение тръгна първоначално от обявената преди около година себестойност на кубик вода в размер на 1.63 лв./кубик, предложената в началото на годината от управителя на дружеството цена и днешното предложение за цена от 1.33 лв. без ДДС, при което бе изтъкнато като причина увеличената цена на електроенергията. След като си отправиха обичайните упреци за некомпетентност и политическа манипулация, както често се случва на заседания на Общинския съвет, страстите укроти Марко Мечев от БСП, който бе кмет на общината 10 поредни години.
Той не за първи път акцентира че „водата е стратегически суровина” и че има неща, които не зависят нито от управителя на „ВиК-П” ЕООД, нито от това кой управлява общината. ”Това е един остарял водопровод и никой не знае какво става под земята”, подчерта кметувалият години наред настоящ общински съветник. Той припомни тезата си за цената на водата още от преди 10-ина години с думите: ”Аз още като кмет през 2002 година ратувах да се увеличи водата и казах, че ще дойде време, когато и два лева да направим водата, водата няма да я има. Ние сме длъжници, че от 4 години не започва строителството на язовира. Местните водоизточници не могат да захранят цялата община… Като Дамоклев меч този водопровод ще ни виси и дай, Боже, повече да вали, за да се доставя водата…” Марко Мечев накратко припомни на колегите си общински съветници откога, какво и как са дискутирали за водата: „Проблемът още миналата година по това време го дискутирахме и решихме да се направи предложение пред ДКЕВР за увеличаване на водата. Няколко пъти давахме кредит на дружеството, за да укрепне, и то благодарение на това, че общината е в добро финансово състояние… Водата е стратегическа суровина и, ако не вземем мерки, няма да има вода и ще изпадаме в страшно затруднено положение…”
Накрая дебатът бе прекратен и решението за увеличение цената на водата бе взето единодушно – от 1 октомври 2013г. жителите на община Панагюрище ще плащат за кубик вода по 1.33 лв. бед ДДС.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.