Водещи новини

Общината с одобрен проект по ОПАК

Рекорден брой проекти са одобрени от Оперативна програма „Административен капацитет” за повишаване на ефективността и подобряване работата на общинските администрации в страната, обявиха в прессъобщение вчера от Министерството на финансите.

Отпуснатата безвъзмездна финансова помощ по линия на ОПАК е в размер на над 11,5 млн. лева. Благодарение на финансирането по ОПАК бенефициентите ще бъдат подпомогнати при подготовката на общинските планове за развитие за следващия програмен период (2014-2020 г.), както и при въвеждането на ефективни механизми за мониторинг и контрол на общинските политики. Срокът за изпълнение на отделните проекти е осем месеца.
Проектите са по процедура по подприоритет „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики”. ОПАК отново отчита поредния изключително висок интерес от страна на кандидатите по процедурата, по която са били получени 186 броя проектни предложения. Одобрените са 161, като сред тях е и проектът на Община Панагюрище – „Ефективно и ефикасно управление на общински политики в община Панагюрище в програмния период 2014 – 2020 г. ”. От област Пазарджик с одобрени проекти са и общините Ракитово и Брацигово.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.