Водещи новини

Днес Стрелча изпрати последните бежанци

Бежанци от Сирия за пет дни са били настанени в почивната база на МВР в Стрелча. Вчера част от хората са напуснали, а днес и последните си тръгнаха, разказаха местни за oshtepan.com.

Около 100 души са били в базата, като голяма част от тях са били деца, като е имало и бебе на 2-3 месеца. След себе си са оставили чистота и ред. Жители на Стрелча са помогнали с 10-ина чувала дрехи и храна, защото сирийците пристигнали по къси ръкави директно от границата. Местните не знаеха накъде са били отведени чужденците, но подчертаха, че са им се сторили изключително чисти и добри хора. В базата на МВР в Стрелча сирийските бежанци са получавали закуска, обяд и вечеря, каза човек от обслужващия персонал.
В прессъобщение от МВР вчера разпространиха, че премиерът Пламен Орешарски е заявил, след среща с кметове на населени места, където има възможност за настаняване на бежанци: „Ще подобрим комуникацията с кметовете, за да реагираме своевременно на ситуацията с бежанците”.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.