понеделник , 6 май 2024

Панагюрище – най-активно в Седмицата на мобилността

42 български града са регистрирани на официалната интернет страница на Европейската комисия за участие в Европейска седмица на мобилността от 16 до 22 септември 2013 г. и Европейския ден без автомобили на 22 септември. Сред тях са и

Панагюрище, Пещера, Ракитово, Брацигово и Лесичово, като регистрацията все още не е приключила, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пазарджик. „Най-активна и тази година е община Панагюрище, която включи в инициативата повече от 20 организации, а броят на събитията е над 40”, акцентират още от инспекцията.
Тазгодишното издание на Европейската седмица на мобилността се провежда под мотото „За чист въздух! Вие сте на ход!”. За днешния ден в общинската програма за Седмицата на мобилността са предвидени игри и разпространение на информационни материали в детските градини, тематични конкурси. Утре, 19 септември, ще има пешеходна разходка от 18 часа, организирана от Общината и Туристическо дружество „Бунай”, арт-ателие, излети. За петък са предвидени приложно колоездене, състезания, изложба. За съботния и неделния ден е предвидено спиране на движението по определени улици в града за по един час.
Кампанията повишава осведомеността за влиянието, което транспортът оказва върху качеството на въздуха в едно населено място и насърчава гражданите да се погрижат за здравето и доброто си настроение, като променят транспортните си навици.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.