Водещи новини

Хиляди деца, родители и близки изпълниха днес училищните дворове

Детски усмивки и радостно жужене имаше днес сутринта във всички панагюрски училища.
По традиция в повечето от тях имаше кратки  музикално-поетични програми за първия учебен ден. В СОУ „Нешо Бончев”, в което се обучават деца от първи до дванадесети клас,

учителите, учениците и техните родители поздрави шефът на просветната дирекция в Община Панагюрище Нора Кунчева. Изхождайки от девиза на училището – Светът Обича Успелите,
акцентът й бе върху успелите хора. Един от  примерите, които тя даде, бе Амстронг. Как се постига успехът, попитайте вашата директорка, вашите учители, а вечерта и вашите родители, посъветва г-жа Кунчева. А директорът на най-голямото школо Веска Барова припомни за патрона на училището и предстоящето честване на 175 години от рождението му.
В ОУ „20 април” официално приветствие отправи секретарят на Общината Иванка Димитрова, която пожела много успехи и удовлетвореност през новата учебна година. Директорът Минка Ланджева развълнувана посрещна учениците, обяснявайки, че тя и колегите й работят с много любов към тях и основната им задача е да станат добри хора. Настоящи първокласници отправиха със стихове и музика своите искрени пожелания към априлци за усмивки, знание и мъдрост.
Да имат самочувствието, че могат да постигнат всяка своя мечта, пожела на учениците от ОУ „Проф.Марин Дринов” директорката Екатерина Футекова при откриването на новата учебна година. Да са повече признателните ученици, каза в приветствието си пред дриновци Недялка Наплатанова, председател на просветната комисия в Общинския съвет. След няколкото музикални изпълнения и пожелания към ученици, преподаватели и родители, 73-ма първолаци прекрачиха за първи път училищния праг.
С посрещане на училищното знаме в 10 и 30 часа започна първият учебен ден в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Гост на тържеството беше народният представител Христо Калоянов, пожелал на учениците здраве, за да се справят с това, което предстои и успех във всяко начинание, а на учителите – търпение и професионализъм. Директорът на профгимназията Лушка Апостолова благодари на „новите” осмокласници и деветокласници, че са избрали училището, а на всички останали и специално на дванадесетокласници – успешно дипломиране.
В цялата страна учениците са 755 674, а учителите 127 125, съобщи vesti.bg.

Вижте още

Кампания „Месец май в подкрепа на българското образование“

Във време, в което почти всеки има неограничен достъп до интернет във всеки момент от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.