Водещи новини

Ние сме на ход за по-чист въздух

„Чист въздух – ти си на ход” е мотото на тазгодишната Европейска седмица на мобилността, която стартира на 16 септември и ще приключи на 22 септември. От местната изпълнителна власт съобщиха, че Община Панагюрище за пореден път ще се присъедини към инициативата на Европейската комисия за преминаване към алтернативни начини на придвижване в населените места и устойчива градска мобилност.
Организатори и партньори на Седмицата в Панагюрище са –

Община Панагюрище, учебни заведения, детски градини, Обединен детски комплекс, Асоциация на спортните клубове, Общински младежки парламент, туристическо дружество „Бунай”, Районно управление „Полиция”. За откриването на проявата е планирано пускане на балони във въздуха с тематични послания, а за закриването спиране на моторни превозни средства за 1 час по предварително определен маршрут. Междувременно цяла седмица ще има прояви като излет, игри, пикник, конкурс за рисунка, щафета, арт-ателие, колоездене, състезание с велосипеди и ролери.
В последната една година Община Панагюрище изпълнява постоянни мерки, които допринасят за правилния начин на живот в града от екологична гледна точка, подчертават от администрацията – обновени са пътните маркировки и възстановени пешеходни зебри, поставени нови знаци и т.нар. “легнали полицаи” за намаляване на скоростта в определени рискови участъци.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.