Водещи новини

Овладяха два пожара, единият е бил в Елшица

                                          

Два пожара са гасили вчера – 22 август, огнеборците.
Първият е бил територията на село Елшица. Сигнал за него е получен около 11.00ч. на 22 август на телефон 112. По първоначални данни са горяли сухи треви и храсти. На място са изпратени екипи на РСПБЗН-Панагюрище, които са овладели обстановката. Това прессъобщение разпространи говорителят на Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

 
В прессъобщението се уточнява, че
по-сериозно е било положението в землището на село Калугерово. Сигнал за пожара е получен около 11.20ч. на 22 август, като по първоначални данни огънят е тръгнал от района на съседното село Щърково. Разпрострял се е на голяма площ, основно в суха тревна растителност, храсти и горски фонд. По първоначални данни общата площ на пожара е около 1200 декара. Около 330 декара от тях са широколистна и иглолистна гора. Гасителните действия на място се ръководят от началника на ОУПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов. На място са пристигнали областният управител Иван Йорданов и заместникът му Юмер Хамза. Със съдействието на областния на мястото е изпратена тежка верижна техника от „Асарел-Медет” АД, с която се прокарват просеки за ограничаване разпространението на пожара.
В овладяването на огъня са включени екипи от ОУПБЗН-Пазарджик, Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пазарджик, Белово, Велинград, Панагюрище и Пещера. На помощ на огнеборците са се включили 52 служители от Областната дирекция на МВР-Пазарджик, служители от Държавните горски стопанства в Пазарджик и Панагюрище, гасачески групи от селата Лесичово и Елшица. Снощи пожарът е локализиран и са предприети действия за неговото окончателно потушаване.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.