Водещи новини

5 нови работни места за хора с увреждания

102 безработни, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда”-Панагюрище, обслужваща общините Панагюрище и Стрелча, са устроени на работа през първите шест месеца на 2013 година по Програми за заетост и обучение, финансирани от Държавния бюджет.

От тях 73 безработни са включени в субсидирана заетост по Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост”. Одобрени да работят като „Лични асистенти” по Национална програма „Асистенти на хора с увреждания” са 6 души, а по Националната програма „Нова възможност за заетост” са устроени на работа 10 човека. Това съобщи директорът на Бюро по труда – Панагюрище Цеца Богоева.
Пет са новите работни места, разкрити за хора с трайни увреждания. Те работят в сектор „Индустрия” и в държавната администрация.
По проект „Подобряване пригодността за заетост на безработни лица чрез повишени професионални и ключови компетентности”, реализиран от Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение”, 10 безработни  са включени в обучение за придобиване на професионална квалификация чрез курс „Компютърна графика”, „Заваряване”, „Текстообработка”, „Административно обслужване” и „Фризьорство”.
По насърчителни мерки за заетост и обучение е осигурена работа за 30 лица, сред които безработни младежи до 29-годишна възраст; самотни родители и/или майки с деца до 3-годишна възраст и от 3 до 5-годишна възраст; безработни над 50-годишна възраст.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.