Водещи новини

Малко са върнатите дела на пазарджишките прокурори

Относителният дял на оправданите лица, с влязъл в сила съдебен акт, спрямо всички лица, с влязъл в сила съдебен акт за Окръжна прокуратура – Пазарджик за първото полугодие на годината е 9,8% при средни за страната 5%, показват данни от отчета на Прокуратурата на РБългария, публикуван на интернет страницата й.
Относителният дял на върнатите от съда дела спрямо образуваните в съда дела по внесените прокурорски актове е 12,1% за страната, а за ОП Пазарджик – 3,7%.
През първите шест месеца на 2013 г. прокурорите от териториалните прокуратури в страната са работили по

общо 131 536 преписки по следствения надзор. Само през периода са образувани 110 988 преписки, съставляващи 84,4 % от всички наблюдавани преписки. Констатира се намаление на общия брой наблюдавани, новообразувани и решени преписки в сравнение с аналогичните отчетни периоди на предходните години.
В срок до един месец са решени от прокурорите 95,4% от преписките, останалите – (4,6%) са извън този срок.
Новообразуваните досъдебни производства бележат ръст спрямо 2012 г. с 3,4%. Делът на новообразуваните досъдебни производства спрямо общо наблюдаваните е 45,5%, при 43,6% за 2012 г. и 44,5% – за 2011 г. 
Според отчета на прокуратурата за първите шест месеца на 2013 г. новообразуваните дела в графата от висок обществен интерес – тоест срещу злоупотреби във властта и срещу организираната престъпност, са 4079. Най-голям брой са за трафик на наркотици – 40.1%. На следващо място са данъчните престъпления – 31.7%.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.