понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Кампания за зависимостите в училищата

Практически съвети относно агресията сред децата и как да се справят с нея, ще получат на 13 септември членове и обществени възпитатели от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съобщи нейният секретар Боряна Шкодрева. Лектор ще е психологът Милена Манова, управител на Институт по позитивна психотерапия – София и преподавател в СУ „Климент Охридски”.
Шкодрева допълни, че продължава инициативата на Комисията по

издаване на тематични книжки – след отпечатването на тези за зависимостите и агресията, психологът Евгения Загорска е подготвила специализирано четиво за трафика на хора. От МКБППМН планират с началото на новата учебна година да стартират кампания за зависимостите по училищата в общината, като обявят конкурси за презентация, стихотворение, разказ, колаж.
По отношение на една от основните дейности на комисията – работа по възпитателни дела, за август предстои изпълнението на възпитателна мярка „полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото” на двама непълнолетни.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.