Одобриха още 1 двойка за ин витро

На 7 август заседава комисията във връзка с Правилника за подпомагане финансирането на процедури „Ин витро” на лица с репродуктивни проблеми

на територията на Община Панагюрище. Комисията, назначена със заповед на кмета на Община Панагюрище с председател зам.-кметът Галина Матанова, е одобрила още една семейна двойка за финансово подпомагане. Така двойките, които ще получат по 5 000 лева помощ за ин витро, стават 4.
От подадените в установения срок 8 молби за подпомагане първите 3 бяха одобрени на заседание на комисията на 9 юли т.г. На други две бе даден едномесечен срок по чл.15 от Правилника за допълване или коригиране на подадените документи. Двойката, която е подала отново документи, отговаряща на изискванията, вече е одобрена. На три от кандидатите на 9 юли молбите не бяха удовлетворени. В телефонен разговор днес зам.-кметът Галина Матанова отново изрази готовност комисията да се събере за обсъждане в момента, в който неодобрените двойки подадат пълна и изрядна документация съгласно изискванията.
През 2012 година община Панагюрище е сред първите като успеваемост в тази посока, тъй като от 4 подпомогнати финансово семейни двойки ин витро се родиха 5 дечица.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.