понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Обстановката с водата се нормализира

Тази сутрин нямаше снощното стълпотворение пред чешмите на Минералната баня. Само един-двама бяха панагюрците след осем сутринта, дошли по-скоро по традиция, отколкото по изключение, да си налеят вода. В по-голямата част от града вече има вода, макар че все още има хора, които се оплакват

от липсата й – най-вече живеещи във високите части на града. Както съобщи вчера кметът на общината Никола Белишки, водата тръгна във вечерните часове на 5 август. 
Общинското ръководство и управителят на „ВиК-П” ЕООД инж.Марин Вулев за пореден път призовават жителите на общината към култура на водопотребление и съпричастност, за да може водата да стигне до всички домове, а не едни да поливат градините си с питейна вода, а други да нямат дори за пиене.
Причина за продължилото около два дни безводие бяха две големи аварии на магистралния водопровод между 2 и 3 подем, който е най-дългият участък. Това създаде затруднение за по-бързото им откриване.
В същото време сушата от две-три седмици насам оказва влияние върху местните водоизточници и това налага да се ползва повече вода от т.нар. злокученски водопровод.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.