понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Живеещите в кв“Драгулин“ – „За“ и „против“ животните

Преди две седмици имаше среща с хора от кв.”Драгулин”, които искаха да им се даде право да изкарват животните си на паша.

Това оповести председателят на екокомисията в Общинския съвет Пенка Пиперкова на пресконференцията, която председателят на Общински съвет – Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева дава редовно ден-два след всяко заседание на местния законодателен орган. Пиперкова бе категорична, че комисията, която тя оглавява, не възнамерява да прави компромиси. Наредбата за условията и реда за отглеждане на животни на територията на община Панагюрище е приета и не можем да се връщаме назад, заяви тя. В подкрепа на становището на екокомисията Пиперкова посочи като сериозен мотив и отговора, който омбудсманът на РБългария е дал по казуса, поставен му от панагюрци. В подкрепа на приетата Наредба за животните е и становището на юрист, което Общински съвет – Панагюрище е поискал след неколкократни жалби на панагюрски скотовъдци.
В същото време тези дни в Общински съвет – Панагюрище е постъпила нова жалба от хора, живеещи в също в кв.”Драгулин”, които се оплакват „от миризмите” на животните, съобщи председателят на ситипарламента Веселина Зумпаолова-Ралчева. Съставят се актове  за нарушение на наредбата, но каква е събираемостта, нямаме още данни каза тя. Пиперкова допълни, че по темата екокомисията е поискала справка от Общинска администрация.
Във връзка в чистотата в града и селата Пиперекова информира, че ОП „Чистота” дава справки ежемесечно на екокомисията към Общинския съвет. 

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.